CSM: INFORMARE DE PRESĂ referitor la evenimentele organizate de Ziua Europeană a Justiției Civile

24 octombrie 2019

INFORMARE DE PRESĂ

referitor la evenimentele organizate de Ziua Europeană a Justiției Civile

Cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, celebrată în întreaga Uniune Europeană în data de 25 octombrie a fiecărui an, Consiliul Superior al Magistraturii, instanțele de judecată și parchetele organizează mai multe activități destinate transparentizării și deschiderii justiției către cetățeni, urmărind informarea acestora cu privire la drepturile pe care la au și la modalitatea de funcționare a justiției de zi cu zi ca serviciu public în slujba acestora.

În cadrul evenimentelor ce urmează a fi derulate în incinta Consiliului Superior al Magistraturii în data de 25 octombrie 2019, la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, grupuri de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din Bucureşti şi celelalte centre universitare din ţară, interesaţi de activitatea justiţiei şi a Consiliului, vor vizita instituţia şi vor participa la prezentări privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodată, studenților le vor fi înmânate broșuri privind organizarea sistemului de justiție din România, editate de asemenea în limbile engleză și franceză, dar și cărți din diferite ramuri ale dreptului.

La aceeași dată, cetățenii interesați sunt așteptați să participe la evenimentele organizate de instanțele judecătorești și parchetele din întreaga țară cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, care sunt anunțate pe paginile web ale fiecărei instituții.                   

Ziua Europeană a Justiției Civile este sărbătorită începând cu anul 2003 la inițiativa comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene, fiind destinată cetățenilor, studenților și persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul justiției, scopul activităților desfășurate fiind acela de a aduce justiția în atenția acestora, reamintind la nivel simbolic că aceasta este un serviciu pentru cetățeni.

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

Leave a Reply

%d bloggers like this: