Consiliul Superior al Magistraturii : Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat la data de 15 octombrie 2019 postul de televiziune B1 TV cu somație publică …au fost formulate acuzații nedovedite la adresa unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii

24 Octombrie 2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat la data de 15 octombrie 2019 postul de televiziune B1 TV cu somație publică pentru încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (1) și (4) și art. 64 alin. (1) lit. a din Decizia nr. 220/2001 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare.

Radiodifuzorul a fost obligat să transmită pe postul B1 TV, în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor și vizual, de cel puțin 3 ori, în intervalul orar 18.00-22.00, din care o dată în principala emisiune de știri, următorul text:

„Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat cu somație publică postul B1TV, deoarece, în emisiunea „Dosar de politician” din 3 octombrie 2019, au fost formulate acuzații nedovedite la adresa unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, fără a fi prezentat punctul de vedere al acestora cu privire la faptele imputate, iar moderatorul nu a solicitat ferm interlocutorilor să probeze acuzațiile, fapte ce contravin dispozițiilor art. 40 din Codul audiovizualului.

De asemenea, în emisiune nu a fost făcută distincția dintre fapte și opinii, astfel cum impun dispozițiile art. 64 din Codul audiovizualului.”

Decizia Consiliului Național al Audiovizualului poate fi consultată de orice persoană interesată la adresa: http://www.cna.ro/IMG/pdf/Dec882-B1TV_som_40_si_64_Cod.pdf.

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

Leave a Reply

%d bloggers like this: