Spoturile cu privire la legile justitiei si informare a justitiabilului care ar trebui rulate pe monitoarele instantelor….inexistente datorita sistemului informatic

Demersurile facute de catre Agentia de Stiri News247WorldPress  in vederea  informarii justitiabililor cu privire la legile justitiei, modul de intelegere a functionarii Inspectiei Judiciare  tocmai pentru a preveni inflatia de petitii tendentioase ori a diminiuarii  sanctiunilor  de la unele instante …se loveste de  neputiinta manangeriala a sistemului informatic.

1

CSM a apreciat ca aceasta posibilitate ramane la nivelul fiecarei instante ,instante care ridica din umeri asa cum administratorul sistemului informatic Curtea de Apel Iasi  o confirma dupa ce CSM a emis punctul de vedere de mai sus . In aceste conditii CSM este puternic boicotat chiar si  justitiabilul datorita  neputiintei specialistilor .

1

Aceasta preocupare de informare a justitiabilului ar trebui sa fie o prioritate absoluta.  Administratorului acestui sistem ar fi trebuit sa aiba in vedere inclusiv dezvoltarea continua a sistemului. Nu se poate spune ca dupa un numar de ani in care tehnologia avanseaza zilnic ,  nu se gasesc solutii pentru un  UP GRADE al acestui sistem.

Pentru prima data un astfel de demers este  inutil datorita lipsei de interes si nepasare. Sistemul informatic  din instante este mai vechi de 10 ani, absolut toate computerele sunt  depasite, conexiunile sunt greoie si de cele mai multe specialistii incurca decat sa rezolve situatia.

Agentia de Stiri News247WorldPress solicita  Guvernului Romaniei, Ministerului Justitiei, CSM ,Inspectiei Judiciare, CA Iasi, UNJR ,AMR  ca la nivelul fiecarei institutii sa fie facute demersurile necesare deblocarii unei astfel de atitudini si investitii inclusiv in resursa umana  IT penru a nu mai fi impiedicata  informarea justitiabilului prin ridicarea din umeri ori a incasarii salariilor  inutil.

Un sistem informatic depasit, un sistem informatic care nu poate fi modificat ridica semne de intrebare….oamenii.

By

Robert Williams

Editor in Chief

%d bloggers like this: