Robert Williams: ,, Sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor a avut unele probleme care au fost rezolvate in decursul timpului”

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPres a dezvoltat inca din anul 2015 un interes media pentru sistemul juridic din Romania astfel incat diligente,spatii editoriale, proiecte si promovarea sistemului prin educatie a continuat sa ridice standardul de comunicare interinstitutionala privind acest subiect.

Reamintim ca anual News247WorldPress realizeaza o chestionare a tuturor instantelor din Romania,mai putin parchetele deoarece aceste structuri sunt destul de limitate in ceea ce priveste relatia cu Mass Media.  Fara a intra in dezbateri, interesul pentru resursa umana, logistica, conditiile de munca, actul de justitie, accesul la justitie, calitatea actului de justitie …sunt aspecte care fac obiectul interesului general al justitiabililor cat si a societatii.

Subiectul dezbatut astazi face parte din chestionarele adresate Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii si Inspectiei Judiciare cu privire la Sistemul de Repartizare Aleatorie si a  Regulamentului  de Ordine Interioara a Instantelor.

Inca din anul 2009 sunt regasite diferite relatari  ale publicatiilor romanesti ori ale unor posturi tv cu privire la corectitudinea repartizarii aleatorii ori a legalitatii Regulamentului de Ordine Interioara  a  Instantelor. In locul acestor dezbateri personale sau emotionale echipa News247WorldPress a ales chestionarea si punerea cap la cap a raspunsurilor privind aceste subiecte.

Ministerul Justitiei a raspuns afirmativ solicitarii noastre din care publicam restul fiind disponibil in format electronic  cu posibilitate de download .

 

Articol publicat si pe JURIDICE.ro  https://www.juridice.ro/653784/consiliul-superior-al-magistraturii-raspunde-la-intrebarile-ce-privesc-repartizarea-aleatorie-si-regulamentul-de-functionare-al-instantelor-si-parchetelor-update-pozitia-ministerului-justitiei.html

Download raspuns MJ DOC – 2019-09-03-114035

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: