Tarife pentru consultanta avocati

Recentul sondaj de opinie pe tema  serviciilor de consultanta  juridica ,efectuat de catre News24.7WorldPress reflecta  o situatie destul de grea a celor mai multi din breasla.  Incepand de la Bucuresti catre Timisoara, Cluj, Iasi si Constanta tariful este perceput intre 50-70 Euro/ora.

Pretul final poate fi unul destul de piperat in cazul rotunjirii discutiei si formularii actiunii in instanta, redactarea unor inscrisuri , adrese  si alte solicitari in numele solicitantului. Cine isi permite un avocat in Romania si ce fel de avocat?

Cauzele des intalnite  sunt cele legate de catre  divorturi,incredintare minori , partaje, mosteniri si sunt taxate cu tarife intre 50-70 Euro /ora consultatie juridica. Cauzele penale sunt de obicei tratate  cu preturi incepand de la 450-600 euro pentru reprezentare. Starea precara a solicitantilor obliga avocatii sa accepte in zonele mai putin bogate plati in bunuri si alimente in compensatie cu tarifele practicate.

Sprijinul statului in ceea ce priveste avocatul din oficiu descurajeaza implicarea avocatilor de a reprezenta contra unui tarif de 100 euro pe solicitantii acestui sprijin. Fireste ca serviciile acestora sunt minimale uneori chiar paguboase.

Un mai vechi top al avocatilor artata ca doar o mana de avocati  reprezinta topul veniturilor si respectul cuvenit meseriei.Aceestia  numara afaceri  si cifre din contracte pe masura  clientilor. Nume sonore ale politicii sau business-ului romanesc  fac practic diferenta dintre un avocat  important si restul lumii. Aceasta breasla a reusit in anii de dupa revolutie sa isi creeze  propriul ,,high society” comparativ cu alte bresle.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

Leave a Reply

%d bloggers like this: