Andrei Săvescu: ,,Profesia va rezista foarte bine, avocații după caz.” (interviu)

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress prezinta in premiera si exclusivitate un interviu care va fi precedat de catre numele grele ale avocaturii si a le profesiei juridice.

In acest context facem anuntul deschiderii pentru cativa ani buni a unui nou proiect ,,Project Lawyer”,  in care interviuri si articole vor contribui la o educatie privind profesiile juridice si profesionistii din aceasta lume.

Deschidem in premiera acest proiect cu interviul acordat News247WorldPress de catre domnul Av. Andrei Savescu , coordonatorul www.juridice.ro.

Nu intamplator am ales acest interviu pentru dumneavoastra profesionistii si justitiabilii, JURIDICE. ro fiind cea mai mare familie care aduna la un loc profesionistii si practicienii dreptului din Romania.

Foto: Av. Andrei Savescu

Robert Williams: Domnule avocat Andrei Savescu, cine sunteti dumneavoastra?
Andrei Săvescu: Vă mulțumesc pentru întrebare. Sunt un avocat din Baroul București, care practică avocatura în mod obișnuit, activ, atent și protectiv.
Robert Williams: Parcursul dumneavoastra contine foarte multe preocupari editoriale, cum au contribuit la succesul dumneavoastra acestea?
Andrei Săvescu: Nu sunt sigur dacă se poate vorbi despre succesul meu, întrucât eu cred că succesul este o chestiune zilnică, procesarea sarcinilor este un modus vivendi. Cu alte cuvinte, cred că succesul nu este un salt calitativ, după niște acumulări cantitative, ci succesul este ceva mărunt, referitor la fiecare pas.
Robert Williams: Pentru profesionisti si practicienii dreptului, sunteti extrem de cunoscut. Dar in exterior, pentru justitiabili si opinia publica?
Andrei Săvescu: Probabil eu personal sunt foarte necunoscut, dar importantă este nu cunoașterea omului, ci dâra de realizări și urme. În ceea ce privește justițiabili,  sunt suficient de cunoscut ca să aleg cazurile pe care le lucrez. În privința opiniei publice, accesarea  ei este o chestiune care trebuie realizată  metodic și este costisitoare, dacă este importantă. Pentru obiectivele mele profesionale opinia publică nu este o țintă, ci percepția publică este mai degrabă o obligație decât o recunoaștere propriu-zisă.
Citeste interviu integral pe Juridice.ro

Scurta prezentare:

Premiat cu distinctiile

British News Agency News247WorldPress has the honor to announce the Justice Awards 2019 vezi Aici

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress anunta astazi premiile pentru 2017 ,,Person of the Year” (I) vezi Aici

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress anunta nominalizarile pentru anul 2017 vezi Aici

Andrei Săvescu

Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII
andrei.savescu@savescu.ro


Experiență avocațială

Drept penal: infracțiuni informatice, infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, fonduri europene și omoruri ș.a. (din anul 1994)

Litigii civile și comerciale (din anul 1995)

Contracte și grupuri de contracte, pacte societare și negocieri (din anul 1996)

Proprietate intelectuală, litigii mărci și domenii internet (din anul 2001)

Litigii de muncă, concedieri, concedieri colective, clauze speciale în contractele de muncă, negocieri pachete exit (din anul 2002)

Operațiuni pe piața de capital internațională: instrumente financiare derivate, jurisdicții adecvate (din anul 2006)

Platforme și magazine online (RNPM, Social), mecanisme contractuale și dovedire (din anul 2008)

Raportor al  Băncii Mondiale pentru proiectul Doing Business in Romania (din anul 2009)

Protecția datelor cu caracter personal, privacy care & compliance, implementare și consultații scrise (din anul 2011)

Arbitraj

Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (din anul 2009); supraarbitru (din anul 2014)

Experiență în organizații

Avocat în Baroul București (din anul 1994)

Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII (din anul 1997)

Coordonator portal juridic JURIDICE.ro (din anul 2003)

Membru fondator al Asociației pentru Tehnologie și Internet (din anul 2004)

Președinte al Societății de Științe Juridice (din anul 2009)

Cercetător asociat în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (din anul 2010)

Experiență științifică

Director al Revistei de Note și Studii Juridice, ISSN 2066-0944, publicație de informare pentru profesioniștii dreptului, acreditată de către Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților pentru recunoașterea activității publicistice a avocaților ca modalitate de îndeplinire a obligației de pregătire profesională continuă (din anul 2009)

Director al Revistei Române de Protecția Datelor, ISSN 2601-4289, publicație de informare pentru specialiști în protecția datelor cu caracter personal (în perioada 2018-2020)

Coordonator Practică avocațială, prima lucrare în ultimii 50 de ani care conținea cereri, apărări, căi de atac, concluzii scrise, consultații juridice și proceduri interne ale unei societăți de avocatură (2003 ed. 1, 2013 ed.  2)

Coordonator Codul muncii adnotat. Doctrină și jurisprudență, prima lucrare în ultimii 50 de ani care conținea aproape 3000 de note de doctrină și jurisprudență la zi (2005)

Coordonator Forța juridică a hotărârilor arbitrale (2012)

Coordonator  ghiduri de protecție datelor cu caracter personal pentru diverse domenii de afaceri (coord. și autor (2017-2019)

Coordonator Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Comentarii și explicații (2018)

Doctor în drept, jurisdicția muncii (2008)

Autor al unui mare număr de articole juridice (din anul 1998)

Autorul al unor articole de opinie în domenii tangente domeniului juridic (din anul 1987)

Speaker la un mare număr de conferințe, dezbateri și ateliere juridice (din anul 1998)

Coordonator al unui mare număr conferințe, dezbateri și ateliere juridice (din anul 2006)

Experiență didactică

Preparator (1998-2003), lector (2003-prezent); Universitatea Româno-Americană (Drept civil 1998-2016, Cyberlaw 2005-2016), Universitatea de Vest (Cyberlaw – Dreptul Internetului – din 2015) și Universitatea Titu Maiorescu (Cyberlaw – Dreptul tehnologiei informației – din 2021)

Site: https://savescu.ro/ro/andrei-savescu

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: