Raportul de activitate al DIICOT pentru anul 2020 ridica semne de intrebare si ar putea fi un motiv de ingrijoare pentru fiecare dintre noi

Raportul de Activitate al DIICOT pentru anul 2020 contine date care ar putea da de gandit si ar ingrijora pe oricine. Titlul este justificat de faptul ca pentru prima data este expus stiintific si simplu cu detalii concrete in ceea priveste numarul , cazuistica si altele.

Desi se adreseaza profesionistilor in mare parte, parintii, adolescentii , cei majori si mai apoi pe grupe de varsta ar putea lectura pentru cultura generala si prevenirea unor posibile cazuri de traficare,exploatare,victime, a propriilor persoane ori a celor cuprinsi in descrierea DIICOT.

Lasata la indemana legii si autoritatilor ca vina exclusiva ,  cetatenii, comunitatea, Societatea isi justifica ignoranta, naivitatea in fata ofertelor si a capcanelor intinse de catre traficanti . Fie ca vorbim despre traficul de droguri care nu este atat mediatizat, desi aceasta statistica depaseste 50 la suta din totalul cauzelor, traficul de persoane si infractiunile informatice amandoua insumat nu ajung decat la un trei sferturi din procentul traficului de droguri insa cu povesti tragice care au zguduit si continua sa zguduiasca Societatea si Opinia Publica.

Din nefericire naivitatea nu este responsabilitatea altuia de a rezolva problemele facute si produse doar ca exista lege si legea trebuie aplicata. Pentru diminuarea acestor tragedii tine de EDUCATIE, de atitudine,prudenta, vigilenta si consecventa.

May be an image of text

Pentru adolescentii aflati in astfel de situatii ,familiile, parintii, mentalitatile si alti factori sunt principala cauza in lipsa de reactie. Scandalurile in care autoritatile reactioneaza lent trebuie sa fie un motiv de ingrijorare si responzabilizare a celor citati.  Este timpul sa vorbim, nu doar despre un vinovat si anume traficantul, ci de mai multi acolo unde este necesar.

Se nasc intrebari: este depasita Societatea?  Sunt necesare modificari legislative?  Mentalitatea?  Educatia? Ignoranta? Lipsa de interes ? Reactiile institutionale tarzii ?

Materialul nu se doreste a fi un repros ci observabil al cronicii intamplarilor si sa aduca in atentie o problema care are corespondenta in mai multe: integrarea sociala a minoritatilor cu aceasta ocupatie, descurajarea comportamentului infractional prin legi si finalitate , prevederi si obligatii clare inclusiv sanctiuni daca este necesar in comunitati , in scoli,licee,universitati.

Goana dupa drepturi salariale si alte prioritati au scapat din vederea ceea ce se intampla in ochii fiecaruia dintre dumneavoastra .

Prezentul material nu se doreste ofensa ori imixtiune, denigrare sau orice alte posibile defaimari .

Citeste integral Bilantul DIICOT pentru anul 2020 AICI

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: