Intr-un interviu acordat ziarului Gandul, doamna judecator Evelina Oprina , membra a Consiliului Superior al Magistraturii a vorbit despre candidatura domniei sale la presedentia Consiliului. In acest context va invitam pe dumneavoastra cititorii sa cunoasteti intentiile si planurile profesionale de viitor ale distinsei doamne judecator.
Spre deosebire de toți ceilalți ani, anul acesta alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii au loc, foarte devreme, pe 3 decembrie 2020. Deși data stabilită era 10 decembrie, ziua a fost aleasă mai devreme pentru că președintele României a transmis că în data de 10 nu poate să fie prezent pentru a prezida ședința plenului. Așa că, data a fost pusă fix înainte de data alegerilor parlamentare. De ce?- e și asta o întrebare. Există doi candidați la funcția de președinte care va prelua mandatul conducerii CSM în ianuarie 2021. Unul este judecătorul Evelina Oprina, celălalt este judecătorul Bogdan Mateescu. Va fi o bătălie la baionetă.
Sunt momente dificile pentru Justiție, în condițiile în care percepția asupra acestei instituții este aceea că prioritare au devenit jocurile de culise, conflictele interne, hegemonice, iar opacitatea asupra deciziilor și a activității instituției duce la decadența Justiției în ansamblul ei. GÂNDUL.RO a realizat, ÎN EXCLUSIVITATE, un amplu interviu cu judecătorul Evelina Oprina, membru CSM reprezentant al tribunalelor și profesor universitar de drept procesual civil la Universitatea Dimitrie Cantemir, în care veți regăsi viziunea sa asupra activității CSM în viitor, în cazul în care va prelua mandatul de președinte.
GÂNDUL.RO: Alegerile pentru conducerea CSM bat la ușă – decembrie 2020. Ce vă determină să candidați la funcția de președinte?
E.O.: Consiliul Superior al Magistraturii are nevoie acum mai mult decât oricând de echilibru și justă cumpănire. După cum se știe, nu fac parte din niciun fel de tabără ori grupare în Consiliu și, pe cale de consecință, singura opțiune pentru mine, dacă voi fi aleasă președinte, va fi de a crea un climat real de dialog, cu ascultarea tuturor opiniilor membrilor, cu deschidere înspre orice perspectivă de analiză, într-un proces de reflecție mai puțin antagonic și orgolios.
Sursa: https://www.gandul.ro/