CSM: Astăzi a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii o nouă întâlnire a reprezentanților Consiliului cu ministrul justiției și ministrul finanțelor publice.

16 Iulie 2020

INFORMARE DE PRESĂ

 

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

Continuând dialogul interinstituțional în scopul identificării unor soluții ce vizează resursele umane la nivelul instanțelor judecătorești, astăzi a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii o nouă întâlnire a reprezentanților Consiliului cu ministrul justiției și ministrul finanțelor publice.

Participanții la întâlnire au constatat faptul că, deși volumul de activitate al instanțelor judecătorești a crescut semnificativ, schemele de personal auxiliar au rămas neschimbate, devenind astfel subdimensionate, situație care are repercusiuni negative asupra înfăptuirii actului de justiție.

În consecință, s-a convenit că este necesară majorarea schemelor de personal auxiliar, însă față de realitățile economice actuale, suplimentarea urmează să se realizeze treptat.

Astfel, într-o primă etapă, a fost asumată de către reprezentanții puterii executive alocarea de resurse financiare cu ocazia rectificării bugetare aferente acestui an pentru a acoperi nevoile absolut urgente și care nu mai pot fi amânate.

Posturile care urmează a fi suplimentate vor fi distribuite instanțelor judecătorești exclusiv în baza unor criterii obiective, agreate deopotrivă de Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției.

Consiliul Superior al Magistraturii remarcă deschiderea manifestată în cadrul dialogului purtat, precum și înțelegerea situației critice în care se regăsesc instanțele judecătorești, lipsa personalului auxiliar fiind o problemă cronică şi nerezolvată de mai mulți ani.

Au participat la întâlnire președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Nicoleta Ţînţ, alături de alți membri aleși ai Consiliului, respectiv doamna judecător Mariana Ghena, doamna judecător Simona Marcu şi domnul judecător Bogdan Mateescu, ministrul justiției, domnul Cătălin Predoiu și ministrul finanțelor publice, domnul Florin Cîţu.

 

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

Dată publicare: 16.07.2020

Leave a Reply

%d bloggers like this: