Mesajul Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție cu ocazia Zilei Justiției 2020

R O M Â N I A ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

CABINETUL PREŞEDINTELUI

Mesajul Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție cu ocazia Zilei Justiției 2020

 

Cunoaștem probabil cel mai dificil an pentru societatea românească și pentru sistemul judiciar din istoria recentă a României. Momentele dificile sunt însă uneori lecția cea mai bună pentru a învăța să ne autodepășim și să reușim să facem mai mult și mai bine.

Sunt convinsă că atât societatea românească, în general, cât și sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregătire și ingeniozitate necesare pentru a depăși această situație atipică.

Într-un an plin de provocări privind independența și echilibrul sistemului judiciar, în special în ceea ce privește statutul judecătorilor, doresc să le mulțumesc colegilor mei de la Înalta Curte de Casație și Justiție care îmi oferă zi după zi cel mai bun argument pentru a susține poziția sistemului judiciar și locul puterii judecătorești în arhitectura constituțională a României – conduita și înalta lor pregătire profesională sunt garanția cea mai solidă a independenței și prestigiului instanței supreme a României.

De asemenea, le transmit tuturor colegilor noștri judecători, de la celelalte instanțe judecătorești, aprecierea și susținerea Înaltei Curți și îi asigur că vom continua să facem tot ceea ce este posibil pentru a asigura, alături și împreună cu ei, un sistem judiciar independent și tot mai eficient.

Colaboratorilor noștri procurori, avocați, notari publici, executori judecătorești, consilieri juridici le transmit că suntem pe deplin conștienți că actul de justiție este o muncă de echipă. În fiecare cauză în parte, fiecare actor judiciar are rolul său bine determinat, dar la nivel de sistem profesiile și rolurile noastre sunt compatibile și interdependente. Îmi exprim convingerea că vom găsi totdeauna echilibrul și calea spre conlucrare.

Citeste mesajul integral aici

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: