Comunicat – Raportul de activitate al Ministerului Public pentru anul 2019

Nr. 1392/VIII-3/2020                                                                                                            16 aprilie 2020  

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința publicului Raportul privind activitatea Ministerului Public în anul 2019.

Raportul a fost aprobat de Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în ședința din data de 12 martie 2020 și a fost  transmis în termenul legal către Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției.

Date fiind interdicțiile existente în această perioadă, raportul nu poate fi aprobat procedural, aflându-ne în imposibilitatea întrunirii Adunării generale a procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În prezent, fiind adresate mai multe cereri de comunicare a unor date privind activitatea Ministerului Public în anul 2019, având în vedere prelungirea stării de urgență, disponibilitatea datelor pe site asigura dreptul la informare, în sensul legii nr.544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

După încetarea stării de urgență, va fi convocată Adunarea generală a procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Leave a Reply

%d bloggers like this: