Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Drept la replica – Newsweek Romania

436/VIII-2/2020                                                                                                                  19 februarie 2020

 

Către NEWSWEEK ROMÂNIA,

 

 

SOLICITARE DREPT LA REPLICĂ

 

 

Referitor la cele două articole ale dumneavoastră, preluate din publicația ”Gândul” – ”Cine se află în spatele jocurilor de culise din CSM”, din data de 12 februarie 2020, și ”Războiul pentru șefia parchetelor se complică”, din data de 18 februarie 2020 – vă transmitem următorul drept la replică formulat de domnul Răzvan-Horațiu Radu, adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe care vă rugăm să îl preluați integral, astfel încât prejudiciile de imagine cauzate să beneficieze de o justă compensare:

”În cursul zilelor  de 12 februarie 2020 și 18 februarie 2020 în publicația online ”Gândul”, sub semnătura unui jurnalist anonim – ”Alex C.”,  au fost prezentate o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea mea, în calitate de procuror și fost candidat pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Precizez că, anterior redactării acestor materiale, niciun jurnalist nu mi-a solicitat un punct de vedere asupra aspectelor pe care urma să le abordeze, consecința directă fiind dezinformarea opiniei publice.

La fel s-a întâmplat și cu publicația dumneavoastră, ”Newsweek România”, care a preluat imediat informațiile difuzate de ”Gândul”, publicând  materiale ce conțin neadevăruri, fără a-mi solicita un punct de vedere și fără a ține cont de replica ulterioară pe care o dădusem publicației ”Gândul” și care era prezentată la finalul textului.

Apreciez că opinia publică a fost dezinformată în legătură cu activitatea mea în calitate de procuror și fost candidat pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cadrul articolelor susmenționate au fost prezentate o serie de informații false, fără a mi se solicita un punct de vedere.

În contextul formulării dreptului la replică, doresc să precizez că sunt complet false și tendențioase afirmațiile potrivit cărora aș fi avut o implicare în procedura prin care Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat avizul negativ pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție doamnei procuror Gabriela Scutea.

Nu sunt în nicio relație  de rudenie sau afinitate sau în vreo relație de gen naș – fin  cu familia domnului procuror Nicolae Solomon. Nici soţiile noastre nu au o relaţie de prietenie.

Dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat o înțelegere pentru accederea mea în funcția de procuror general, înțelegere în care ar fi fost implicați membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ziariști, reprezentanți ai unor organizații profesionale.

Nu am nicio legatură cu vreo organizație profesională de magistrați și nu am nicio relație de prietenie nici cu domnul procuror Bogdan Pârlog și nici cu conducătorul vreuneia dintre aceste asociații.

Totodată, resping atacurile incorecte și neprincipiale la adresa mea și a familiei mele.

 În plus, menționez că am relații foarte bune cu doamna procuror Gabriela Scutea de peste 10 ani. 

Îmi rezerv dreptul de a utiliza  toate  mijloacele legale în vederea reparării prejudiciului cauzat prin publicarea de informații neadevărate sau calomnioase despre persoana mea sau despre membrii familiei mele”.

 

Cu deosebită considerație,

                   Răzvan Horațiu RADU

Leave a Reply

Discover more from Justice News247

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Justice News247

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading