Conferinta de Diseminare a Ghidului de Bune Practici Privind Relatia Sistemului Judiciar cu Mass Media

In deschiderea Conferintei de Diseminare  judecator Lia Savonea, presedintele Consiliului  Superior al Magistraturii a subliniat importanta corectitudinii si a bunei credinte a mass media in relatia cu sistemul judiciar.

Conferinta a reunit opiniile celor prezenti unanime de altfel a delimitarii de fake news si construirea unei relatii de durata dintre  institutiile care alcatuiesc sistemul judiciar si mass media.

21 noiembrie 2019

INFORMARE DE PRESĂ

privind Conferința de diseminare a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media

 

În data de 22 noiembrie 2019 va avea loc Conferința de diseminare a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, eveniment realizat în cadrul proiectului TAEJ- Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/cod MySMIS 118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider de parteneriat, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 (PO CA).

Proiectul „TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar” a demarat la data de 5 septembrie 2018, urmare a semnării contractului de finanțare între Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider de parteneriat și Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice.

La conferință vor participa reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai instituțiilor partenere în proiect, precum și ai altor instituții invitate la eveniment, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Justiției, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri și Inspecția Judiciară, judecători și procurori, experți cooptați în cadrul proiectului, precum și reprezentanți mass media.

Principalele teme abordate în cadrul evenimentului de către experți vor fi Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media – elemente de noutate față de Ghidul adoptat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 482/2012, cu modificările și completările ulterioareComunicarea verbală cu mass-mediaComportamentul non-verbal în comunicarea publicăEtică și fake news în comunicarea publică și Cazurile intens mediatizate.

Conferinţa se va desfăşura la Hotel Capitol, Calea Victoriei nr. 29, București, iar agenda poate fi consultată aici. Accesul este permis ca urmare a invitației trimise de Consiliul Superior al Magistraturii.

Informații suplimentare privind obiectivele și activitățile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: