Comunicat – ”Open Day” la Parchetul General pentru studenții de la Facultatea de Drept

Nr. 718/VIII-3/2019                                                                                                        2 aprilie 2019                                                              

                                                                                                                       

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc vizita unui grup de 40 de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București, vizită organizată la inițiativa Departamentului de Practică Juridică din cadrul Asociației Studenților în Drept în cadrul proiectului ”Insights”.

Din partea Ministerului Public au fost prezenți domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Bogdan Licu, adjunctul procurorului general, domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general, domnul Romulus-Dan Varga, procuror-șef al Secției de urmărire penală și criminalistică, domnul general maior magistrat Gheorghe Cosneanu, procuror militar șef al Secției parchetelor militare, doamna Antonia-Eleonora Constantin, procuror șef al Secției judiciare, domnul Alexandru Ionescu, procuror șef al Biroului de informare și relații publice, precum și alți reprezentanți ai structurilor din cadrul instituției.

În cadrul evenimentului, procurorul general, domnul Augustin Lazăr, a susținut o prezentare a Ministerului Public, subliniind diferite aspecte de istorie și cultură instituțională, precum și referitoare la structura și modul de funcționare al Ministerului Public. Totodată, procurorul general a prezentat studenților o perspectivă asupra provocărilor profesiei de magistrat.

Atribuțiile secțiilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție, respectiv specificul activității de urmărire penală și rolului procurorului în procesul civil le-au fost prezentate de către reprezentanții structurilor aferente.

Întâlnirea a fost una interactivă, studenții prezenți, reprezentanți ai tuturor anilor de studiu, formulând întrebări cu privire la diverse aspecte legate de cariera de magistrat, la care au răspuns procurorii prezenți.

La finalul întâlnirii, participanților le-a fost prezentată Galeria procurorilor generali, biblioteca Ministerului Public, precum și Centrul de presă

%d bloggers like this: