Curtea de Apel Pitesti: Comunicat de presa privind decizia Adunarii Generale a Magistratilor de a initia procedura de revocare de membru al presedintelui CSM

COMUNICAT DE PRESĂ

 În contextul apariţiei în spaţiul public, din surse neoficiale, a unor informaţii privind faptul că judecătorii Curții de Apel Pitești au votat pentru revocarea doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, în scopul unei corecte informări a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Piteşti este abilitat să facă următoarele precizări:

În data de 25 martie 2019, în temeiul art. 17 alin. 2 din Hotărârea C.S.M. nr. 1375/2015, la iniţiativa a 22 de judecători din cadrul Curţii de Apel Piteşti a fost convocată o Adunare Generală a judecătorilor, în scopul supunerii la vot a iniţierii procedurii de revocare (şi nu revocării) a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, având la bază motivele precizate în Hotărârea Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Braşov din data de 25 februarie 2019.

La Adunarea Generală a judecătorilor, desfăşurată în aceeaşi zi, la care au participat un număr de 29 de judecători ai Curţii de Apel Piteşti, a fost adoptată o hotărâre de iniţiere a procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii cu un număr de 22 de voturi pentru, 3 voturi împotrivă, 2 voturi nule şi 2 abţineri.

Facem precizarea că întrunirea condiţiilor legale pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, urmează să fie constată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în conformitate cu prevederile art. 55 din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a evita pe viitor preluarea în presă a unor informaţii eronate sau inexacte, adresăm tuturor organelor mass-media rugămintea imperativă să aducă la cunoştinţa opiniei publice doar informaţiile transmise prin intermediul Birourilor de Informaţii şi Relații Publice ale instanţelor judecătoreşti.

Î

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL CURŢII DE APEL PITEŞTI

Purtător de cuvânt

Judecător Ion Rebeca

%d bloggers like this: