Comportamentul disciplinar al unor magistrati distruge credibilitatea sistemului judiciar

Acest articol  este o observatie a unui fenomen foarte profund in randul magistratilor si  nu urmareste denigrarea.

In ultimii ani  Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress a monitorizat  instantele si a parchetele   in privinta  comportamentului,atitudinii si a reposabilitatii magistratilor fata de ei,de institutie si imaginea publica a sistemului judiciar.

Inspectia Judiciara consemneaza cazurile de indisciplina  cum ar fi :

-lipsa repetata de la locul de munca

  • intarzieri  la locul de munca
  • comportamentul neprofesionist fata de colegi si justitiabili

-intarzierea redactarii motivatiilor privind sentintele date

Lista continua si in diferite cazuri particulare.  In ce  fel este inteleasa independenta? In ce  mod este inteleasa aceasta raspundere dar si libertate deopotriva?

Consiliul Superior al Magistraturii este blamat de catre magistrati doar pentru ca se supun legii insa cand se pune problema loialitatii,integritatii,reputatiei si a profesionalismului …Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa le apere independenta si reputatia.

Acest tip de comportament, atitudine ipocrita nu intareste  relatia institutionala, nu face cinste sistemului judiciar si nu respecta existenta ori rolul Consiliului Superior al Magistraturii acela de garant al independentei justitiei.

Stimati magistrati fiecare dintre dumneavoastra sunteti garantul independetei justitiei pana la Consiliul Superior al Magistraturii. Comportamentul dumneavoastra repetat si sfidator conduce la dispretul Opiniei Publice, al justitiabilului si poate fi folosit impotriva  colegilor dumneavoastra de catre politic prin legi care ar putea ingradi serios independenta care a fost castigata cu greu.

By

Robert Williams

Editor in Chief

%d bloggers like this: