Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Nr. 628/VIII-3/2017                                                                                                    12 aprilie 2017

 

                                                      COMUNICAT

 Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 În urma analizei și studiului proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat un punct de vedere ce conţine observaţii preponderent de tehnică legislativă.

Ministerul Public își exprimă convingerea că forma promovată de către autorul propunerii de act normativ va fi agreată și de către ceilalți actori implicați ulterior în procesul de legiferare.

Leave a Reply

%d bloggers like this: