Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a dovedit curaj in scandalul OUG 13

pg4_0.jpg

Foto: Augustin Lazar ,Procurorul General al Romaniei

,,Procurorul, în calitatea sa de reprezentant al întregii societăţi, de apărător al ordinii de drept, al drepturilor şi Iibertăţilor cetăţenilor, are obligaţia să-şi exercite atribuţiile cu obiectivitate, indiferent de calitatea persoanei cercetate sau de apartenenţa sa social politică.”

Procurorul General al Romaniei domnul Augustin Lazar  a dovedit curaj si determinare in situatia  creata de emiterea celebrei OUG 13.

Argumentele unei asemenea concluzii pot fi partinitoare insa din puct de vedere obiectiv  o astfel de atitudine era de mult asteptata in lumea sistemului judiciar romanesc. Doamna Kovesi din pozitia sa de  Procuror sef al DNA a dominat scena sistemului judiciar  astfel incat  ideea de jucator si autoritate a procurorului general  era inexistenta.

Criticile  spun ca implicarea  domnului Austin Lazar a fost mult peste atributiile sale de procuror general insa  opozitia si argumentele au motivat inclusiv CSM, DIICOT,DNA,asociatiile de magistrati si societatea civila…sa lupte impreuna pentru sistemul judiciar romanesc.

Ordonanata a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti, cetatenii au protestat in strada si nimeni nu s-a gandit cum vor decurge lururile , cert este ca OUG 13 a fost retrasa si dupa aceasta situatie  sistemul judiciar a dovedit ca este unul puternic daca lupta pe toate fronturile pentru legalitate si demnitatea acestuia.

In aceste conditii  Procurorul General al Romaniei domnul Augustin Lazar  poate ramane in istoria recenta a sistemului judiciar cel mai bun procuror general pe care l-a avut institutia si sistemul judiciar romanesc  de dupa 1989.

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: