Judecatorul Cristi Danilet: ,, in zilele noastre se afirma ca ar exista si o a patra putere, presa. Personal, ma indoiesc ca o putem include printre puteri, pentru simplul fapt ca nu prezinta caracterele de legitimare pe care le au celelalte puteri.”

danilet

Foto: Judecator Cristi Vasilica Danilet

In vremea anului 2007 , Judecatorul Cristi Vasilica Danilet a emis o teorie  cu privire la PRESA : ,,Majoritatea stim ca exista trei puteri in stat. De la Montesquieu incoace, vorbim de puterea legislativa, executiva si judecatoreasca. in zilele noastre se afirma ca ar exista si o a patra putere, presa. Personal, ma indoiesc ca o putem include printre puteri, pentru simplul fapt ca nu prezinta caracterele de legitimare pe care le au celelalte puteri.”

Intelepciunea distinsului ganditor  care a starnit indignarea colegilor si pus in fata revocarii  acestuia ca membru al CSM, continua extrem de ciudat si in anii urmatori astfel incat dupa incetarea mandatului nu se intoarce in sala de judecata pentru a fi modelul de magistrat  si perfectul  vorbit celor multi .

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet  a trainuit  serii de lideri (LIDER JUST), a initiat proiecte finantate serios, acesta  fiind cel mai prolific ongist din domeniu. Consortiul ongist al domnlui judecator Cristi Vasilica Danilet este principalul jucator in relatia  Institutii-ONG pe tema Educatiei Juridice cu unele rezultate destul de modeste.

,,Dar care e prima putere in stat? Teroretic, ele sunt separate si in echilibru. Nu se vorbeste de o ierarhie a lor. Dar eu cred ca din punct de vedere al importantei, si nicidecum al subordonarii, putem face o astfel de analiza.

Astfel, credinta mea e ca puterea judecatoreasca, exercitata de instantele judecatoresti prin judecatori, este prima putere in stat”

O interpretare poate fi tendentioasa si pentru respectul  cuvenit fiecarui ganditor opinia publica isi poate trage propriile concluzii.

Citeste mai multe pe http://www.juridice.ro/27588/judecatorii-sunt-prima-putere-in-stat.html

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

%d bloggers like this: