Informarea justitiabilului cu privire la statutul magistratului si modalitatea de adresare a unei petitii catre Inspectia Judiciara ….la latitudinea presedintilor de instanta.

Educatia justitiabilului cu privire la statutul magistratului, modul de adresare a unei petitii catre Inspectia Judiciara  si in ce conditii,ar trebui sa fie  prioritara instantelor datorita numarului mare de petitii clasate si sanctiuni .

Image result for justitiabilul roman la instanta

In urma  raspunsului venit din partea  Inspectiei Judiciare cu privire la  petitii, unele Curti de Apel, Tribunale si Judecatorii  conduc in ceea ce priveste  sanctiunile. Pentru intelegerea functionarii justitiei, a drepturilor justitiabilului din care rezulta reclamarea tendentioasa ori pe buna dreptate catre  Inspectia Judiciara , pentru respectul acordat actului de justitie  este nevoie de o gandire  si implementare  a unei astfel de  educatii.

Monitoarele instalate pentru a  indica timpii procesului la care justitiabilii se uita cu nerabdare poate contine si informatii despre statutul magistratului,  ghidul petitionarului dar mai presus de orice ….informatia. Aceasta informatie lipseste cu desavarsire de pe holurile instantelor astfel  inregistrandu-se  un numar de petitii record clasate si instante fruntase in topul sanctiunilor.

Agentia  de Stiri News247WorldPress  a evaluat situatia si a propus Curtii de Apel Iasi (administratorul sistemului) Ministerul Justitiei si CSM  promovarea unor mesaje cu continut educativ care ar putea ajuta justitiabilul sa inteleaga actul de justitie si sa respecte instanta  legea si intregul proces .

In finalul eforturilor noastre de promovare a unei astfel de idei si educatie a justitiabilului  CSM a raspuns prin urmatorul continut.1

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

%d bloggers like this: