Doleantele magistratilor…cand vor fi certitudine?

Magistratii ….atat de huliti si vanati pana la mituire si discreditati daca nu pot fi mituiti. News247WorldPress a cutreierat instantele romanesti  incognito amestecata cu justitiabilii pentru a lua contact cu activitatea, conditiile de lucru , maniera solutionarii proceselor,conduita ,respectul partilor fata de magistrat si problemele cotidiene.

Nu am gasit superoameni, fite , bolizi,girofare si alte bufeturi. Oameni obisnuiti  cu probleme obisnuite…..copii ,credite ori sustinuti de parinti  in unele cazuri probleme de sanatate grave ale celor apropiati ori dragi.

Incredibil dar adevarat acestia sunt magistratii romani care sunt zilnic blamati si folositi in scopurile unor confrati intreprinzatori ongisti cu programe pompoase si bugete ministeriale . Este trist si adevarat…magistratii onesti sunt cei care se intalnesc cu justitiabilii in sala de judecata , suporta jignirile unor recidivisti, sunt amenintati cu plangeri la CSM si Inspectia Judiciara ….doar ca sa fie intimidati si partinitori  insa surpriza  magistratii sunt profesionisti.

News247Worldpress  a cuantificat sume si programe ale unor ongisti care si-au facut un scop din a atrage fonduri pe seama demonizarii magistratilor si este trist ca se intampla astfel. Nici un ongist nu a reusit sa faca din doleantele magistratilor o certtudine. Nici un partid politic nu are vointa sa reglementeze problemele magistratilor si in loc sa  fie auzite aceste doleante….raspunsul este denigrarea magistratilor.

– trecerea bugetului instanţelor judecătoreşti din administrarea Ministerului Justiţiei şi a Libertăţilor Cetăţeneşti în cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;

– colectarea taxelor de timbru în bugetul propriu al justiţiei şi nu în cel al autorităţilor administraţiei locale;

– îndemnizarea magistraţilor la un nivel egal cu cel al puterilor legislativă şi executivă;

– respectarea autorităţii tuturor hotărârilor judecătoreşti şi executarea de îndată a celor care consfinţesc drepturi salariale ale personalului din sectorul de justiţie. (revendicari din anul 2009).

Suntem in anul 2016 si aceste doleante au ramas aceleasi. Magistratii isi vad mai departe de serviciul in slujba legii si a cetateanului. Magistratii nu sunt mandri de colegii care au dat integritatea si demnitatea in schimbul coruptiei insa sunt gasiti in aceleasi mii de dosare si sali improprii  uneori.

News247WorldPress recomanda justitiabilului  sa se comporte civilizat; sa se informeze sub toate aspectele legii si mai mult….sa inteleaga ca nu magistratii sunt vinovati de conditiile oferite in sala de judecata ori de problemele care fac obiectul cauzei .

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

%d bloggers like this: