Judecatorul Cristi Danilet:,,Eu spun sa lasati educatia juridica pentru cei care se pricep….”

1

Se intampla in Romania….un judecator membru al Consiliului Superior al Magistraturii  ,,recomanda  ”  agentiei de stiri News247WorldPress  ( blog in opinia expeditorului ,asa cum reiese din sms) …..,,sa lasati educatia juridica pentru cei care se pricep la asa ceva”….????.Sunteti deranjat domnule judecator si membru al CSM Cristi Danilet?

danilet

Foto:Judecatorul Cristi Danilet ,membru al CSM

De ce are judecatorul Cristi Danilet o astfel de neliniste incat nu este treaba ,,blogului”? Educatia juridica in Romania este un subiect fierbinte ,cu o cota de piata cu mult peste orice alt manual scolar.

Chiar daca distinsul judecator a renuntat la drepturile de autor  in cazul  ghidului practic despre drepturi si justitie , tipografiile  pot incasa sume de ordinul milioanelor de euro nu si fara sponsorizari fata de proiectele derulate prin organizatii la care judecatorul  este fondator sau sustinator.

Diferenta de atitudine si profesionalism al ,,formatorilor ” este vizibila comparativ cu profesionalismul,expertiza si prestanta unui magistrat,avocat ori  functionar public al administratiei locale in aceasta situatie.

In Romania exista precedentul academiei lui Gabi Oprea care si-a plantat  absolventii si profesorii in pozitii cheie ale autoritatilor  romane. Judecatorul Cristi Danilet aparent dezinteresat de implicatiile financiare ale implementarii educatiei juridice ,cu resurse pe care nici un ONG ori simplu judecator nu ar putea crea o astfel de infrastructura ….poate fi controlorul unei generatii de magistrati  fara ca cineva sa bage de seama.

In fiecare zi in Romania se poarta o batalie pentru suprematie si putere. Judecatorul Cristi Danilet  este unul dintre actori .  Puternic contestat de catre peste  1600 de judecatori ,cu un comportament ofensator fata de unii  membri ai  CSM,  arogant in relatia cu media (News247WorldPress ,,blog”), ,,de fapt nici nu imi plac profesorii” dar  extrem de abil in chestiuni financiare si de imagine .

Din  2013 si pana astazi un singur document poarta semnatura acestui onorabil  magistrat in calitate de reprezentant al CSM  in implementarea educatiei juridice…..catre seful administratiei penitenciarelor din Romania.(document postat pe siteul CSM).

1

.Magistratul  este foarte activ ca  ongist  si procesul electoral al viitoarelor alegeri din cadrul CSM .

2

Inspectia Judiciara si CSM  poate controla cheltuielile facute cu deplasarile si alte ocazii in scop ,,didactic” care sunt servite CSM  de catre acelasi judecator si membru…..ca organizatie nonguvernamentala?

Protocolul  incheiat cu Ministerul Educatiei,Ministerul Justitiei si CSM pe tema implementarii educatiei juridice este o umbra comparativ cu resursele  alocate organizatiilor pe care le gireaza judecatorul Danilet.In perioada 24.09.2014-7.12.2015 au avut loc  la CSM 18 activitati ale  ongistului fondator Cristi Danilet cu reprezentantul CSM  domnul  judecator Danilet ….incredibil.!

01

,,Proiectul naţional EDUIURIS de educaţie juridică în învăţământul preuniversitar, promovat de asociaţia VeDemJust, a ajuns în săptămâna care tocmai s-a încheiat şi la Bacău, ultimul judeţ vizitat mai înainte de vacanţa şcolară. Activităţile din această primă jumătate de an se vor încheia pe data de 1 iunie, când va avea loc finala concursului de educaţie juridică „Citizens of Tomorrow”. Atunci se vor întrece liceele Şincai şi Sava din Bucureşti în faţa unui juriu compus din ministrul justiţiei, preşedintele instanţei supreme, ministrul educaţiei şi şeful procurorilor anticorupţie.” Sursa: https://cristidanilet.wordpress.com/2016/05/30/eduiuris-la-bacau/

Sunt scoli care nu au calcat in cadrul ,,Scoala Altfel” ori altele care participa din obligatie si nici atunci in numar semnificativ  . Raportarile din teritoriu  in care se mentioneaza clar absenta scolii  ar trebui sa ingrijoreze pe  acest guru al educatiei si grijii  fata de tanara generatie.

De ce nu isi foloseste priceperea si demnitatea pentru a impulsiona ministerul si profesorii , de ce nu isi ajuta colegii din teritoriu  in calitatea sa de reprezentant al CSM in protocolul incheiat?

Faptul ca judecatorul Cristi Danilet nu este eficient in interiorul sistemului care l-a propulsat si il contesta, faptul ca educatia juridica asumata  de catre institutii  devine din ce in ce mai neinteresanta prin absente ale scolii , in timp ce organizatiile sustinute de catre judecatorul Cristi Danilet  au desfasurat un concurs national de educatie juridica poate explica directia.

De ce judecatorul Cristi Danilet nu implica  institutiile locale si profesiile liberale in proiectele sale pe baza de voluntariat asa cum functioneaza  protocolul initiat de catre ,,blogul News247WorldPress”in judetul Arges(In acest judet nu a existat  educatie juridica conform situatiei 2013-2016 a CSM) prin care functionarii Prefecturii Arges,CJ,DGASPC , judecatori de la Curtea de Apel si avocatii din Baroul Arges desfasoara activitati de educatie civica si juridica impreuna cu scolile ,in mod transparent , voluntar si fara remuneratie.

0103

Fata de situatia prezentata mincinos in statistica CSM cu privire la activitatea juridica desfasurata  in judetul Arges  ca nu este existenta(vezi pozitia 4 din tabelul de mai sus),,,blogul “,invitatii,elevii si jurnalistii perezenti la activitatile desfasurate contrazic minciuna strecurata in dreptul Curtii de Apel Pitesti la pozitia 4.

. Asistenta din sala vizibila in film cuprinde presedintele Curtii deApel, Decanul Baroului Arges ,profesori ,elevi si jurnalisti.

Proces simulat la Curtea de Apel Piteşti

http://www.juridice.ro/439044/curtea-de-apel-pitesti-proces-simulat-in-cadrul-programului-saptamana-altfel.html

News: Justitie la superlativ intr-un proces simulat la Curtea de Apel Pitesti

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=76896&Itemid=374

In acest caz ,,blogul News247WorldPress pune  intrebari CSM si Inspectiei Judiciare…..controleaza cineva activitatea acestui judecator si membru al CSM ?

Faptul ca nu magistratul  apeleaza la o astfel de infrastructura si apeleaza la studenti care nu pot avea expertiza unui magistrat ,avocat sau functionar confirma  ca judecatorul Cristi Danilet nu ar putea controla asa cum o face cu cei care lucreaza, nu ar mai putea incasa sponsorizari  fiindca totul este free si  dezideratul domniei sale  …nu este eligibil.

,,Eu lucrez cu oameni,nu cu institutii.Nu alerg dupa protocoale” Fragment din sms-ul prezentat in cadrul schimbului de replici dintre ,,blogul” News247WorldPress si onorabilul judecator, membru al  CSM Cristi Danilet.

,,Vin la deschidere ….dumneavoastra alergati dupa institutii eu alerg dupa bani….un tiraj de 1000 de numere cu pretul de 1 euro este  necesar pentru educatia juridica. Eu nu am nevoie de protocoale sa intru intr-o scoala.Fragment din convorbire telefonica cu ,,blogul “News247WorldPress.

,,Si pentru ca indrazniti sa sugerati altceva” (Cristi Danilet) ….,,Blogul”News247WorldPress  indrazneste sa atraga atentia  CSM ,Inspectiei Judiciare ,Ministerului Justitiei si Ministerul Educatiei …comportamentul si urmarile actiunilor ,,nevinovate” ale judecatorului Cristi Danilet cu atat mai mult cat partenerii de proiecte sunt chiar fosti membri ai Ministerului Justitiei actuali procurori  care nici pana astazi nu au declarat sursele si sponsorizarile  ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la transparenta.In acest moment toate usile sunt inchise oricarui tip de initiativa cu privire la educatia juridica in afara de structurile create de catre judecatorul si membru al CSM Cristi Danilet .

Ministerul Justitiei si Inalta Curte de Justitie sunt membri in juriul concursului  organizat  de catre  organizatiile distinsului judecator si membru al CSM in timp ce judecatorii din teritoriu sunt pusi in situatia sa nu aiba cu cine vorbi datorita unor probleme de sincronizare scolilor. Este o rusine ca magistratii sa stea la mana scolii in acest context. Stie distinsa doamna Raluca Pruna ,ministru al justitiei ca datoreaza raspunsuri News247WorldPress si ca magistratii duc greul in teritoriu?

ICCJ,MEN  si MJ de ce nu au girat participarea la nivel national  a scolilor  in cadrul  ,,Scoala Altfel” in care MJ este chiar initiator….dar gireaza prin participare actiunile private  ale judecatorului membru al  CSM ,punand astfel in derizoriu munca la nivel national a magistratilor desemnati in  protocol …este cumva o ilegalitate? CSM si Inspectia Judiciara  ar putea avea un raspuns?

Atragem atentia Ministerului Educatiei, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale , Ministerului Justitiei asupra  calitatii  ,,formatorilor” scoliti de catre judecatorul Cristi Danilet , eficienta acestui  tip de abordare si sanctionarea legala unde se impune.

Agentia de stiri News247WorldPress cere public declararea sumelor incasate sub forma de donatii si sponsorizari  , cine sunt donatorii , infrastructura folosita ,sanctionarea functionarilor , demnitarilor  si magistratilor  care sunt in aceeasi situatie ori  impiedica eforturile altor organizatii non guvernamentale, chiar si a mediei   la  informatiile si sprijinul dezvoltarii unor proiecte similare in favoarea  activitatii magistratului  si partenerilor acestuia.

Romanii au nevoie de corectitudine si transparenta pentru a exista o schimbare reala . Acest material prezinta din diferite puncte de vedere  consecintele  negative asupra incredererii.

So Just,VeDem Just ,Ed Just ….thank you sir.

Tabel-centralizator-privind-informatiile-comunicate-de-instante-referitoare-la-activitatile-de-educatie-juridica-desfasurate-de-judecatori-in-perioada-2014-2015_ (1)

Raspunsuri din teritoriu ,,Scoala Altfel” in care arata clar diferenta  dintre cele doua activitati una de stat si cealalta privata cu privire la educatia juridica.PDF Programul-Scoala-altfel-raspunsuri-primite-de-la-instante_

Hotarare-CSM-desemnare-coordonatori-nationali_

Protocol-MJ-MEN-CSM-PICCJ_

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: