Este necesara o regandire a admiterii la Institutul National al Magistraturii?

Necesitatea promovarii a oamenilor potriviti  pentru cariera de magistrat este urgenta. Actuala examinare cu testul grila  a dovedit ca nu este viabila datorita scandalului permanent in care magistratii procurori si judecatori sunt protagonisti .

Sistemul actual de admitere si profesare a demnitatii de magistrat nu este  performant datorita mentalitatii si cifrelor din statisticilor coruptiei.  News247WorldPress  observa din 2014 comportamentul viitorilor admisi la INM.

Comportamentul este dezastruos de dinaintea admiterii. Teribilism ,imfatuare, slaba pregatire confirmata de repetitiile prezentei la examen, tendinta de a mitui si intra sub,,protectia recomandarilor de grup” pentru a-si asigura  cariera.

Aceste vicii sunt consemnate si de studiile CSM in care se  confirma  ca judecatorii de peste 50 de ani ca varsta sunt mai putin coruptibili urmati de segmentul 40 de ani cu o vechime de 20 ani ….apoi tinerii magistrati.

Aceste concluzii prezentate de catre News247WorldPress  nu se doresc a fi un atac la adresa sistemului judiciar, un atac la imaginea  si activitatea magistratilor care isi doresc un sistem sanatos ….insa unele lipsuri si vicii trebuie prezentate asa cum sunt ele.

Inspectia Judiciara a instrumentat cazuri de indisciplina si intrumenteaza   cazuri in care demnitatea de magistrat este tratata cu superficialitate  de catre un numar insemnat de magistrati procurori si judecatori. Mentalitatea si interesul sunt dusmanii dezvoltarii justitiei.

Justitia ,actul de justitie si magistratul inseamna onoare, prestanta, integritate , abtinerea de la unele acte si activitati chiar si prietenii ori cunostinte. Sunt multe sacrificii  de facut in aceasta demnitate  insa nu multi rezista curateniei morale si profesionale.

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: