Publication of a book on Opinion N. 16 of the CCJE on the relations between judges and lawyers in Romanian

Dr Rodica Aida Popa, CCJE member for Romania, hast just published a book containing the contributions of judges and lawyers relative to Opinion No. 16 of the CCJE on the relations between judges and lawyers This book will be presented on the occasion of the Conference on the dialog between judges, lawyers and prosecutors which will take place in Bucharest (Romania) on 23 September 2015.

Noi instituții ale dreptului penal și dreptului procesual penal în dialogul interprofesional între judecători și avocați | Rodica Aida Popa

Copyright by UJMAG.ro
Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Aceasta carte constituie cea mai reala si efectiva concretizare a nevoii de schimbare, in atitudine, gandire si actiune. Acest lucru s-a putut realiza numai cu ajutorul unor oameni frumosi sufleteste, cu bucurie de a dialoga real si efectiv in cadrul unui proces de schimbare profunda in societatea romaneasca si mai ales in Justitie. Anul 2014 a fost anul intrarii in vigoare a noilor coduri in materie penala, ceea ce a reprezentat o cotitura in cunoasterea noilor institutii penale si procesual penale, punerea in aplicare a acestor institutii presupunand organizare, spirit inovator, realism si flexibilitate.

Multitudinea formelor de abordare a constituit o modalitate realista si pragmatica, ceea ce a dat consistenta acestui proces.

Reunind in acest volum studii valoroase, cu accente asupra elementelor de noutate in materie penala si procesual penala, ale judecatorilor si avocatilor suntem convinsi ca aceasta lucrare va fi un instrument util teoreticienilor si practicienilor, dar si studentilor si auditorilor de justitie in activitatea pe care o desfasoara fiecare, contribuind la consolidarea sistemului judiciar.”

Source: Council of Europe

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

Leave a Reply

%d bloggers like this: