Inspecția Judiciara ar trebui sa fie garantul reputației si integrității magistratilor

Inspectia Judiciara este institutia care controleaza respectarea statutului de magistrat, aspectele de functionare si aplicare a tuturor prevederilor legale .

In acest an Inspectia Judiciara a fost moneda de schimb si discreditare  astfel incat Opinia Publica,Politicul, structuri ale Parchetului General cat si ale instantelor  sunt in dilema.  DNA s-a aparat de  Inspectia Judiciara, Politicul a invocat  in  interventiile sale Inspectia Judiciara, Justitiabilii invoca Inspectia Judiciara…..legata de maini si de picioare.

De ce nu poate fi Inspectia Judiciara garantul reputatiei, integritatii magistratilor?

Directia Nationala Anticoruptie este simbolul luptei anticoruptie, CSM garantul Independentei Justitiei…de ce nu si Inspectia Judiciara ?

Discreditarea Inspectiei Judiciare nu rezolva increderea in sistemul juridic, adanceste criza actuala si da motive de lipsa de respect din partea parchetelor si instantelor.

Cine va respecta o noua institutie daca actuala Inspectie Judiciara nu este respectata de cei care o invoca?

Atat MJ, CSM, Parchetul General, DNA, DIICOT si ICCJ trebuie sa invete sa respecte magistratii inspectori judiciari fiind o copilarie sa respingi controlul astfel ideea de ,, independenta, reputatie, etc, sunt valabile pentru intreg sistemul judiciar romanesc.

Daca electoratul nu face alegeri inspirate si alege cum poate sau ce poate in cazul magistratilor lumea este mica si nu cetatenii sunt de vina ca dumneavoastra magistrati nu va respectati colegii inspectori …dati astfel ocaziile oportuniste politicului de amesestec.

**Acest material nu se doreste promo sau ofensa reputatiei ori independentei celor mentionati.

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply

%d bloggers like this: