Independenta, reputatia si altele pentru magistrati ori alte autoritati exista, faptele sunt altele.

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress a studiat in ultimii trei ani societatea romaneasca prin  ochii Mass Media , prin evenimentele organizate de catre autoritatile romanesti la diferite nivele, prin adrese  oficiale  catre CSM,IMN, MJ, M.E.N M.A.I., IGPR, Parchete, Instante, IPJ,ISJ,DGASPC privind aspectele de functionare si implementare.

Anul 2017 care se va incheia calendaristic in mai putin de doua luni este cel mai slab la capitolul performanta, comunicare si disponibilitate pentru unele  institutii mentionate mai sus.

Sistemul Judiciar care are punct terminus  sala de judecata  este blamat nu din cauza independentei sau a reputatiei de aparat ci din cauza atitudinii generale. Judecatorul nu este vinovat pentru anii zacuti la Parchet ori atitudinea din timpul cercetarilor care este tot mai des reclamata la Inspectia Judiciara.

In aceste conditii nu se doreste partinirea unei autoritati ci pur si simplu lamurirea unor aspecte. Nu ar trebui sporite puterile pentru a creste statistica abuzurilor. Oricine dintre cei enumerati pot face foarte usor abuzuri sau abuza legea si cetateanul avand in vedere  lipsa de pregatire si aspecte ce tin de mentalitate ori intelegere a responsabilitatii .

Magistratii au de ceva timp independenta insa responsabilitatea  faptelor si atitudinea  unora dintre acestia au dus si duc in derizoriu ideea de independenta, reputatie si integritate.

Inspectia Judiciara ar putea sa isi exercite rolul fara sa mai fie infiintate directii gen DNA pentru ca exista cadrul legal sa fie corecti fiecare dintre magistrati.

Directia Nationala Anticoruptie exista pentru ca sistemul judiciar a avut cadrul legal si il are pentru aplicarea CP si al altor prevederi insa…atitudinea este rezultatul actual.

Nu este nevoie de un Consiliu de Integritate sau alte organisme paralele formate din x magistrati sau institutii pentru ca CSM are cadrul legal de functionare…DECI AR TREBUI SA ISI FACA TREABA SERIOS si lista continua.

Aparitia unor noi organisme privind faptele magistratilor sau ale altor institutii  denota o lipsa de incredere, un esec al celor deja existente si inca un razboi pe termen scurt, mediu si lung pentru suprematie si imunitate fara sa lipseasca lefurile astronomice comparativ cu salariul minim pe economie.

Statutul Politistului prevede clar atributiile insa comportamentul ,lipsa de pregatire, dotarile , mentalitatea si inclinatia catre coruptie tine de persoana si actul managerial.

Administratia Locala are legi de functionare insa se regasesc aceleasi probleme ridicate mai sus nefiind institutia de vina ci oamenii care formeaza acel corp de functionari.

Educatia….este cheia intregii schimbari in bine. Atitudinea la terminarea scolii este deplorabila si lipsita de planuri, strategii, antreprenoriat sau intelegerea functionarii societatii romanesti.

Fiecare dintre dumneavoastra cetateni, magistrati, politisti, profesori si altii aveti independenta deciziilor , subordonarea fireasca institutionala sau nu….problema majora este comportamentul, atitudinea si mentalitatea dumneavoastra.

**Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress  doreste sa precizeze ca acest material nu se doreste a fi cu caracter ofensator ori alte interpretari institutionale .

Leave a Reply

%d bloggers like this: